Články

Vloženo: 25/03/2018
Jaro už se nepochybně hlásí ve vší síle, ale zima ještě zřejmě neřekla své poslední slovo. Sobota byla silně jarní, ale neděle se opět stočila k zimním náladám. Zataženo a teploty kolem nuly mě vyhnaly na krátkou vycházku kolem zříceniny Hradiska nad Rožnovem.
V zajetí ledu
Vloženo: 08/01/2018
První letošní výprava za focením mě zavedla na Šumavu. V plánu byly sovičky a dravci, ale počasí moc nepřálo a ani to štěstíčko se naukázalo. Ale i tak to byly tři super dny v šumavských hvozdech a s partou prima kamarádů.
Šumavské nálady 2018
Vloženo: 17/11/2017
Súlovské skály (Súlovské vrchy) spadající pod CHKO Strážovské vrchy jsou ze slovenských hor pro mnohé asi ty méně známé. Ale pro Rožnováky a okolí jde jistě o oblíbený kout na Slovensku, protože je to hned za hranicemi a jezdilo se tam na jednodenní zájezdy už za komančů s Teslou.
Súlovské skály - podzim 2017
Vloženo: 17/11/2017
Krajinářsky fotogenickou oblast zvanou Moravské Toskánsko můžeme najít na Jižní Moravě v oblasti kolem Kyjova. Mezi nejznámější a nejfotografovanější místa pak patří kaplička Svaté Barborky u Svatobořic, Strážovické mirabelky, pole a remízky kolem Šardic...
Moravské Toskánsko - podzim
Vloženo: 15/07/2017
V červnu jsem při rychlé návštěvě USA zabačoval na jeden den do Yellowstonského národního parku. Byla to opravdu rychlá návštěva na jeden den. Na to, aby člověk trochu více poznal krásy tohoto koutu země by bylo potřeba o pár dní více. Nicméně i tak to stálo za to a možná se tam ještě jednou na dělší čas podívám.
Yellowstone
Vloženo: 10/06/2017
Během května a června jsem se dvakrát vydal na Malou Fatru, abych konečně nějak mravně nafotil medvěda hnědého v jeho přirozeném prostředí. V posledních letech to byl již několikátý pokus, ať na Malé Fatře anebo na Polaně. Tentokrát ovšem byla šance daleko větší, protože jsem měl domluvené kryty na medvědí stezce :o)
Za medvědy na Malou Fatru 2017
Informace o pozorování živočichů v CHKO Beskydy Východy a západy slunce a měsíce
Poslední komentáře:
David
15/05/2021

Ahoj. Dneska jsem měl obrovské štěstí, viděl jsem 6 mloků. Ano .... byl jsem obrazně "na lovu mloků" kvůli focení. Asi ideální je, si nejdříve o nich něco přečíst, jak žijí atd. Ano bral jsem je do ruky, ale nikam…
Jirsa
18/04/2021

Posláno. Ať se zadaří. R.
Milan
14/04/2021

Dobrý den, prosím o zaslání plánku budky pro puštíka a sovy pálené. Děkuji Milan Veselý
Jirsa
28/03/2021

Dobrá práce! Díky za sdílení. Jirsa
Karel Klewar
22/03/2021

V listopadu 2020 jsme vyvěsili naší první budku pro puštíka obecného, který nám v létě houká nad táborem. Letos v únoru budku objevil a zabydlel se :). Máme u budky fotopast, která jeho nastěhování zachytila: https://www.youtube.com/watch?v=SDAGFTFit2c